Imagina Ràdio

El Memorial Democràtic preveu instal·lar, entre maig i desembre d’enguany, 119 llambordes Stolpersteine a Catalunya en record dels deportats als camps de concentració nazis.

Aquestes llambordes són peces artístiques urbanes creades per l’artista alemany Gunter Demnig i es col·loquen, normalment, al davant de la darrera residència que va tenir la persona en llibertat. A les Terres de l’Ebre, se n’instal·laran una vintena entre els municipis de Flix i Amposta.

Concretament, a Flix se n’instal·laran 10, en un dia encara per determinar. Francesc Barbero, batlle de Flix, es mostra satisfet de culminar aquest acte de memòria i reparació: “Vam ser un dels primers municipis del país i de l’Ebre que vam sol·licitar aquestes llambordes en un acord de plenari i, per fi, després de tres anys ha arribat el moment de la seua instal·lació”. El batlle explica que s’instal·laran a carrers del nucli històric: carrer Església, carrer Castell, plaça Major i carrer Sant Roc i dues al refugi antiaeri del carrer Sant Josep perquè a dos deportats no se’ls ha trobat descendència coneguda i no tenen un domicili clar.

Stolpersteine Agullana

Les llambordes Stolpersteine són blocs de ciment, d’aproximadament 10 cm x 10 cm, amb una placa de llautó daurat on hi ha gravades les dades més rellevants de la víctima. Hi ha més de 82.000 llambordes a tot el món. En aquests moments a Catalunya hi ha 270 Stolpersteine. Amb la col·locació de les noves peces, a finals de 2021 n’hi haurà 389. El Memorial Democràtic és l’encarregat d’adquirir les llambordes i coordinar-ne la instal·lació.


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *