Aquest matí, l’Associació Cultural La Cana, ha fet lliurament a l’Ajuntament de Flix dels documents que formen part del fons de la Impremta Fauquer. Com es recordarà, aquest fons fou cedit a l’Ajuntament mitjançant un conveni signat entre el Consistori i la família Fauquer el 27 d’agost de 2020. El fons cedit comprenia tant documents en paper, com algunes fotografies i maquinària i mobiliari relacionats amb l’activitat de la impremta.

En un document annex, se cedia tot aquest material a l’Associació Cultural La Cana, perquè, entre altres, es procedís a l’ordenació i classificació dels documents en paper, majoritàriament impresos fruit de l’activitat de la Impremta Fauquer. Aquesta tasca d’ordenació i classificació l’ha dut a terme l’historiador Jaume Aresté Bagés, amb el suport de l’Arxiu Municipal. Un cop finaltizada aquesta activitat, s’han lliurat aquests documents a l’Ajuntament. Comprenen un total de 14 caixes arixavadores, una capsa amb documents i material imprès divers, dos volums amb exemplars de la revista Antorcha enquadernats, i un pendrive amb alguns documents digitalitzats. La temàtica dels documents del fons és molt diversa, reflectint majoritàriament activitats que s’han realitzat a la nostra població entre els anys 40 del segle XX i principis del segle XXI: activitat política, municipal, religiosa, cultural, festes, cinemes, esports, econòmiques, publicitat comercial, etc.

Val a dir al marge de l’activitat d’ordenació i classificació, durant aquest temps també es van dedicar les XIII Jornades de Patrimoni Històric a la Impremta Fauquer i s’edità el llibre L’Arxiu de la Ipremta Fauquer (1940-2020), tot plegat organitzat per l’Associació Cultural La Cana. Tant l’exposició de les jornades com la redacció del llibre, van anar a càrrec de l’historiador Jaume Aresté Bagés.

A l’acte de lliurament hi han estat presents el president de l’Associació Cultural La Cana, Jaume Masip Llop, l’historiador Jaume Aresté Bagés, el batlle de Flix, Francesc Barbero Escrivà, i el responsable de l’Arxiu Municipal, Josep Antoni Collazos Ribera.


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *