El passat 7 d’abril es presentà a Ca Don Ventura el nou llibre editat per l’Associació Cultural La Cana i núm. 7 de la col·lecció Lo Pedrís: L’Arxiu de la Impremta Fauquer (1940-2020), escrit per l’historiador i soci de La Cana, Jaume Aresté Bagés. A l’acte hi van intervindre Jaume Masip Llop, president de l’associació; Pere Muñoz Hernández, cap de publicacions de La Cana; i Jaume Aresté Bagés, autor del llibre. A la sala hi assistí un nombrós públic, entre el que hi havia representants municipals i membres de la família Fauquer.
Segons va expressar Pere Muñoz durant la seua presentació del llibre, “L’estudi sobre la Impremta Fauquer reprodueix una selecció dels principals documents i imatges del seu arxiu amb els comentaris corresponents. Així, trobem estructurats en 27 blocs temàtics explicats de manera resumida, referències a les principals entitats locals que tingueren la Impremta Fauquer de suport a l’hora de fer publicitat, dissenyar i imprimir documents, cartells o revistes de tota mena. Començant per l’Ajuntament de Flix fins les festes dels quintos, passant per la Fàbrica, la Parròquia, la Unió Social, L’Orfeó, l’Agrupació Sardanista, Els cinemes, els centres escolars, la Joventut Esportiva, els Armats, les Festes Patronals, les festes de Sant Jaume o la Festa Major. Amb dos capítols dedicats als nostàlgics dels anys 60 del segle passat: La Penya Parroquial de los Audaces i el Festival Galas del Ebro.
Un llibre per recordar l’imaginari popular flixanco dels anys 50 o 60. L’apartat de document encarregats pels comerços al llarg dels anys mereix un capítol especial, així com l’apartat de revistes i publicacions, des de Pandols-Montsant l’any 1949 fins l’actual La Veu de Flix, tot passant per l’Antorcha i la Voz de Flix.
Treballs de programes de Festa Major per a poblacions veïnes, Ascó, Batea, la Fatarella, Riba-roja, la Torre o Vinebre també mereixen un apartat especial
El període que abraça és molt interessant des d’una perspectiva històrica, inclou la llarga nit de la dictadura de Franco, el període de la transició amb les primeres eleccions municipals del 1979 i la democràcia.”0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *